Natur Piac Oolong formosa tea

Az Oolong teák átmenetet képeznek a zöld és a fekete teák között. Erős zsírégető hatású, fogyókúrához kifejezetten ajánlott, 157%-kal több zsírt képes elégetni, mint testvéreik, a zöld teák. 765,- Ft

Mennyiség: 

Összetétel: szárított oolong tea

 

Elkészítése: 90-95 C°-os vízzel forrázzuk le a leveleket és 2-3 percig áztassuk benne. A második felhasználás során egy perccel tovább áztassuk a tealeveleket a forró vízben.

 

Az Oolong teák átmenetet képeznek a zöld és a fekete teák között. Erős zsírégető hatású, fogyókúrához kifejezetten ajánlott, 157%-kal több zsírt képes elégetni, mint testvéreik, a zöld teák. Az Oolong nemcsak meggyorsítja a zsírégetési folyamatot, hanem meg is akadályozza a legkalóriadúsabb élelmi anyagok felszívódását is. Energiát szolgáltatnak az izmok számára. Javítják az agyi funkciókat. Megtisztítják szervezetünket a káros toxinoktól. Továbbá jó hatással vannak a szájüreg egészségére is. Az oolong tealevelek 2-3-szor is leforrázhatók.

 

Az Oolong tea tulajdonképpen félúton van a zöld, és a fekete tea között. Ez abból ered, hogy ezt a teafajtát noha erjesztés alá vonják, de a folyamatot leállítják, mielőtt az erjedés, az oxidáció teljesen végbe menne. Ennek köszönhetően az Oolong tea szinte rendelkezik mind a zöld tea, mind a fekete tea értékes hatóanyagaival.

 

Az Oolong tea levelei flavonoidokban gazdagok. A P-vitamin, a C-, és az E-vitaminokkal közösen segítenek a szív egészségének megóvásában. Az Oolong teában a szelén, mint antioxidáns, védi a szervezetet a szabad gyököktől, megakadályozza a szabad gyökök oxidációját, azaz lassítja az öregedési folyamatot. Az Oolong tea rendszeres fogyasztása elősegíti a jobb anyagcserét, így hozzájárul a túlsúlyosság kialakulásának megelőzéséhez. A magas szelén tartalmú Oolong tea hozzájárulhat a vércukorszint szabályozásához.

 

Az Oolong tea koffeint is tartalmaz. A koffein a központi idegrendszert stimulálja, és elősegíti a zsírok felszabadulását, valamint energiaként történő felhasználását. Az Oolong tea plusz energiához juttat minket, kihajtja a felesleges vizet, és segít a zsírégetésben is. Az Oolong tea koffeintartalmának köszönhetően javítja a mentális fókuszt is. A koffein segít stimulálni az elülső agykérget, ez pedig javuló koncentrációt, memóriát és gondolkodást eredményez.

 

Az Oolong tea energiát szolgáltat az izmok számára, javítja az agyi funkciókat, megtisztítja szervezetünket a káros toxinoktól, és jó hatással van a szájüreg egészségére is.

 

Jótanácsok: Az Oolong teát ne fogyasszuk éhgyomorra. A koffein tartós használata inzulinrezisztenciát okozhat, valamint az anyagcsere alulműködését vonhatja maga után. Ezért az Oolong teát mértékkel fogyasszuk. Akik érzékenyek a stimulánsokra, mindenképp konzultáljanak kezelőorvosukkal, mielőtt fogyaztása mellett döntenek.